Napi gondolatok

waffle-heart-2697904_1920új.jpg

Augusztus 26.

Hatalmas munkát kell végezned. Csendes kitartó munkával nagyobb és több szeretet kell létrehozni a világban. Ez a munka olyan, mint a tésztába rakott élesztőé, amely csendben és mindenféle felhajtás nélkül teszi a dolgát, és e nélkül a kenyér csak tömör massza lenne.

Ezért szeresd a körülötted lévő lelkeket, szeresd amit csinálsz, szeresd a környezetedet, és szeresd azokat a lelkeket is, akik látszólag az ellenségeid. Sokkal méltóságteljesebb a látszólag szerethetetlent szeretni, mint egyszerűen csak azokat a lelkeket, akik szeretnek téged.
Érezd meg minden lélekben a szeretet iránti igényt, és hagyd, hogy Te magad a szeretet közvetítőjévé váljál, akin keresztül a szeretet áramlik, hogy kielégítse a lelkek szeretetigényét.
Ahogy minden lélek megtanul magáért a szeretet kedvéért szeretni, úgy fog a világ nehéz sorsa könnyebbé válni, mert a szeretet magával viszi a könnyedséget oda, ahol a komorság és sötétség volt addig.
A szeretet az egyes emberekben, az egyénben kezdődik, nézz tehát te is a szíved mélyére, és hozd elő a szeretetet! Adj belőle szabadon, valódi örömmel.

Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


hydrangea-4294416_1920új.jpg

Augusztus 25.

Soha semmikor ne érezd úgy, hogy nincs semmid, amit adhatnál. Óriási mennyiségű adni-valóval rendelkezel, és látni fogod, hogy minél kevesebbet gondolsz erre, annál jobban fog alakulni minden. Minél inkább gondoskodsz másokról, minél inkább másokért élsz, és minél inkább képes vagy mások szolgálata közben teljesen elfeledkezni saját énedről, egyáltalán nem gondolva arra, hogy te mit kaphatsz az élettől, annál boldogabb leszel.

Soha ne tegyél olyat, hogy az egyik kezeddel adsz, a másikkal pedig elveszel. Amikor adsz valamit, legyen az bármi, add minden befolyásolási szándék nélkül, hogy amit adtál, azt tökéletesen szabadon lehessen felhasználni. Amikor adsz, adjál bőséggel, szabadon és teljes szívedből, és aztán felejtsd el, hogy adtál.
Ez az elv minden szinten vonatkozik az ajándékokra, legyenek azok anyagi, spirituális-szellemi, kézzelfogható, avagy nem-kézzelfogható ajándékok. Amikor adsz, mindig adj nagylelkűen, és soha ne félj, hogy hiányt szenvedsz majd, mert ha ettől félsz, akkor nem adsz őszintén.
Ha őszintén adsz, nem fogsz hiányt látni semmiben.

Eileen Caddy: Nyisd meg lelked ajtajá


water-lilies-1825477_1920új.jpg

Augusztus 23.

Hadd áramoljon a Szellem energiája benned és általad. Tárd ki magad ez előtt a végtelen energia előtt, és ismerd fel, hogy az igazi titka a Velem való szoros kapcsolatban, a végtelen, örök forrásból való merítésben rejlik. Ez a forrás mindig itt van, hogy meríthessen belőle minden lélek, aki készen áll arra, hogy helyesen használja fel az egész javára.

Készen kell állnod, mielőtt kaphatnál, kérned kell. Nem lesz rád erőltetve semmi, amíg nem vagy felkészülve.
Elhiszed, hogy velem mindent el tudsz érni, hogy velem minden lehetséges? Elfogadod-e ezt tényként, vagy még mindig engeded, hogy kételyek és félelmek mérgezzék életed tökéletességét?
Az életben van egy tökéletes ritmus, és amikor azt fel tudod venni, akkor vele együtt haladsz minden erőfeszítés nélkül, örömöt és emelkedést érezve. Miért nem veszed fel hát a ritmust, találod meg az összhangot, és élvezed az életet a maga teljességében?

Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

butterfly-4414113_1920ÚJ.jpg

Augusztus 22.

Egyáltalán nem számít, hol vagy vagy éppen mit csinálsz, Én mindig veled vagyok. De ha ennek nem vagy teljesen tudatában, az életen csak vak ember módjára fogsz végig menni, aki nem látja a körülötte lévő csodákat és szépségeket, és tapogatózva keresi útját a sötétségben.

Amikor viszont tudatában vagy az Én létemnek, akkor a szemed valóban látni, a füled pedig valóban hallani fog. Az élet minden apró dolga új és mélyebb jelentéssel fog bírni számodra.
Nem fogsz már semmit természetesnek eleve adottnak tekinteni, hanem észreveszed, hogy mindenben, ami az életben történik, terv és célszerűség vonul végig, és jut kifejezésre. Mindenben, ami veled történik, valódi örömöt és felemelő érzést fogsz találni. A Szellem szemével fogsz látni.
Meg fogod érteni az életben igazán fontos dolgokat, és hogy az élet csordultig telel van örömmel és boldogsággal. Tisztán látni fogod, hogy mindabban, ami történik, nincs semmiféle véletlen. Fel fogod ismerni az Én kezemet mindenben, és szíved szeretettel és hálával telik meg.

Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

harmony-1229886_1920új.jpg

Augusztus 21.

Mindenkinek volt már olyan tapasztalata, amikor valami, amit valaki mondott vagy tett, teljesen kibillentve az egyensúlyából. Ha neked is volt ilyen élményed, talán előfordult, hogy ahelyett, hogy tüstént szembenéztél volna a dologgal, hagytad, hogy az hatalmába kerítsen, és befolyásolja egész szemléletmódodat, mígnem a végén már úgy érezted, szinte gúzsba vagy kötve, és senkihez nincs egy jó szavad sem.

Lehet, hogy a napot a legjobb szándékkal kezdted, szívedben szeretettel mindenki iránt,és azzal az elhatározással, hogy mindenhol, ahová nézel, csak a legjobbat veszed majd észre. Ha legközelebb majd ugyanilyen élmény ér, ismerd fel, mi történik valójában, és azonnal fokozd tudatosságodat. Hívj engem! Állandóan gondolj Rám, hogy tudatosan érezz, és légy tudatában isteni jelenlétemnek.
Figyeld meg, hogy mekkora különbséget jelent majd ez a számodra! Ha gondoltaidat gyorsan Felém és az Én isteni szeretetem felé tudod irányítani, amikor negatív helyzetbe kerültél, minden teljesen megváltozhat. Legközelebb jusson eszedbe ez az ötlet! Próbáld ki, és figyeld, hogy beválik-e!

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


flower-4412329_1920új.jpg

Augusztus 20.

Minden léleknek meg kell tanulnia az önfegyelmet, és ez annál könnyebb, minél korábban kerül rá sor az életben. Kezdetben az önfegyelem valódi erőfeszítést igényelhet, mert olyan dolgok megtételére kell kényszeríteni magad, amelyek ellen az alsóbbrendű éned tiltakozik. Meg kell tanulnod "nemet" mondani saját magadnak, de minél keményebb és határozottabb vagy magaddal szemben, annál hamarabb fog lelkedben a béke uralkodni.

Jó, ha rendszeres időközönként kézbe veszed magad, és ellenőrzöd, hol vagy gyenge és elnéző magaddal szemben. Mindez azt jelenti, hogy nagyon becsületesnek kell lenned, és hogy nem találhatsz kifogásokat magad számára.
Az is segíthet, ha leírod, miben érzed úgy, hogy változtatnod kell, így közvetlenül ott lehetnek előtted mindazok a dolgok, amelyek változtatásra szorulnak. Ezután tégy valamit a leírt dolgok érdekében.
Ha úgy érzed, képtelen vagy legyőzni bizonyos gyengeségeidet, Én nem kérlek rá, hogy saját erődből tedd meg. Én mindig itt Vagyok, hogy segítsek neked. Miért nem hívsz Engem?

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

Turelemúj.jpg

Angyali üzenet az augusztus 19-i hétre

"TÜRELEM

Álmaid gyorsabban valóra válnak, mint hiszed. De azért tápláld őket türelemmel. Jophiel Arkangyal
Időbe telik, amíg a csíra átfúrja magát a talajon, és virágzó növénnyé fejlődik. A növény életének mégis minden pillanata örömöt jelent annak, aki észreveszi benne a szépséget. Ugyanígy élvezd minden percét annak az időszaknak, amíg az álmaid valóra válnak. Lassíts, és legyél hálás, hiszen minden egyes lépéssel közelebb jutsz hozzá. Ahogy az álmaidat követve cselekszel, észreveszed valamennyi pillanatban a benne rejlő tanítást és szeretetet.
Jophiel azzal segít több kegyet és békességet tapasztalni az életünkben, hogy lelassít, és segít meglátnunk a körülöttünk lévő szépséget. Arra kér, hogy ízlelgessünk és élvezzünk minden pillanatot, és a boldogságunkat ne távoli célokhoz kössük. Folyamodjunk Jophielhez, valahányszor hajszoltak, túlfeszítettek vagy boldogtalanok vagyunk. Ő segít tudatosítanunk az élet hétköznapi csodáit, hogy még jobban értékeljük azokat."

A Heti Angyali Üzenetet, Doreen Virtue Arkangyal Jóskártya csomagjából húztam.

Csodaszép hetet! <3 :) Szeretettel: Ildi


phlox-4410657_1920új.jpg

Augusztus 19.

Miért nem kezded most mindjárt elfogadni szellemi sugallatot és útmutatást első kézből, nem pedig valaki máson keresztül? Nem ismered fel, hogy meg van benned minden bölcsesség, minden tudás, minden megértés? Nem kell azt kívül keresned, viszont ez azt jelenti, hogy időt kell szánnod arra, hogy elcsendesedj, és lemenj lelked mélyéig, hogy megtaláld.

Nincs annál csodálatosabb, és semmi nem ér többet, mint közvetlenül kapcsolatba kerülni Velem, minden teremtés forrásával. Időt kell hát szánnod erre, és ha szükséges időt kell teremtened rá, hogy megtaláld e kapcsolatot. El kell jutnod odáig, hogy mindig tudatosan érezz Engem, és tudatában légy isteni jelenlétemnek; hogy hajlandó légy bevonni Engem a teljes életedbe, állandóan Velem élni és beszélni, megosztva velem mindent, sikereidet, és kudarcaidat egyaránt.
Amikor a szeretet áramlik, és te egy vagy Velem, akkor mindennél jobban azt akarod majd, hogy mindent megosszál Velem.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


margarita-4290872_1920új.jpg

Augusztus 18.

Az önmagaddal való törődés ne kerítsen annyira hatalmába, hogy elmulaszd az élet minden csodáját. Időzz el az élet minden szépségén és csodáján. Járj tágra nyílt szemmel és értékelj magad körül minden szépséget.

Válassz ki egy napot, és azt élvezd ki tökéletesen. Hassa át minden pillanatát szeretet és hála.
Amikor felbukkan valami diszharmónia, gyorsan nézz körül, és keress valamilyen harmonikus dolgot, amellyel fel lehet váltani a diszharmóniát. Ezt gyorsan hajtsd végre, mert a negatív és káros gondolatok sebesen nőnek, és terjednek, mint kertben a gyom, amely megfojtja az összes szép és finom növényt, ha hagyják elszaporodni.
Tanuld meg szabályozni gondolataidat, hogy azok csak szépséget, harmóniát és szeretetet sugalljanak. Ha már kellően gyökeret eresztettek a pozitív gondolatok önkéntelenül is csak a legjobbat fogod keresni minden helyzetben. Csak ekkor leszel majd képes ellazulni, elengedni magad, és belépni a Szellem örömébe és szabadságába.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


heart-3351871_1920új.jpg

Augusztus 15.

Ha nehéznek érzed, hogy szeresd embertársaidat, ne próbálkozz vele, és ne kényszerítsd magad erre, mert nem tudod rávenni magad, hogy olyan valakit szeress, akit nem tudsz szeretni.

De amint Engem keresel, és az Én segítségemet kéred, el fogom ültetni a szeretet magját a szívedben. Ezután már csak nagy gondossággal és csendesen ápolnod kell ezt a magot, és figyelned, ahogy magától nőni kezd, anélkül, hogy neked bármit tenned kellene.
Reménytelen küzdelem azzal próbálkozni, hogy rávedd magad, hogy szeress valakit. Látni fogod, hogy a hasonló dolgok vonzzák egymást, és hogy teljes természetességgel fogsz egyesekhez jobban vonzódni, mint másokhoz, és akikhez vonzódsz, azok közé könnyen be tudsz illeszkedni, de mindez ne zavarjon. Fokozatosan a spirituális fejlődéseddel párhuzamosan, és az Én isteni szeretetem megismerésével együtt, megismered majd az egyetemes szeretet jelentését is. Hadd alakuljon ez ki a legtermészetesebb módon, úgyhogy neked nem kell erőfeszítéséket tenned ennek érdekében, csupán legyen benned egy mély belső vágyakozás arra, hogy nagyobb legyen a mások iránti szereteted.


Eillen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

TOVÁBBI NAPI GONDOLATOK

bejelentkezés

munkanapokon: 8-18h között