Napi gondolatok

heart-3664496_1920új.jpg

Február 22.

Légy önmagad, és ne próbálj senki máshoz hasonlítani.

A világ azért teljes és egész, mert mindenből olyan sok különféle változat van benne.
Nem akarom, hogy mindenki egyforma legyen, mint a borsószemek a hüvelyben.
Úgy van szükségem rátok, hogy mindenki eltérő, különböző legyen a másiktól, mert csak így végezheti el mindenki a maga feladatát, és töltheti be meghatározott szerepét, tökéletes harmóniába olvadva össze a nagy egésszel.
Ez nem jelenti azt, hogy bármiféle diszharmóniának vagy disszonanciának, hamis hangzásnak kellene felütnie a fejét csak azért, mert mindnyájan mások vagytok. Egy nagy szimfonikus zenekarban sok különböző hangszer van, mégis mindegyiknek megvan a maga jogos helye az egészen belül, és tökéletesen harmonikus hangzás alakul ki, amikor a hangszerek összessége játékba kezd.
Disszonancia és káosz csak akkor jön létre, amikor egyes lelkek az egészre való tekintet nélkül, azt figyelmen kívül hagyva, hirtelen letérnek addigi pályájukról, és a korábbiakkal ellentétes irányt vesznek.
Amikor a szívetek a megfelelő helyen van, és együtt éltek és dolgoztok a nagy egész érdekében, csak a legjobb származhat közös munkátokból.


Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


valentines-day-3934775_1920új.jpg

Február 21.

Senki nem szereti, ha megsértik, vagy méltatlan bánásmódban van része; senki nem szereti, ha mellőzik, vagy ha úgy érzi, nem szeretik, és feleslegesnek tartják.

Miért nem kezeled hát embertársaidat szeretettel és tisztelettel?
Próbáld megérteni őket, és ha szükséges, tégy meg mindent, hogy segíthess nekik.
Légy nagyon elnéző, nagyon türelmes, és nagyon szeretetteljes.
Azt szeretnéd, ha veled ilyenek lennének az emberek, ezért élj úgy, ahogy másokat szeretnél élni látni. Mutass jó példát, de soha ne azért, mert úgy érzed, ezt várják tőled, hanem azért, mert te úgy akarod, és teljes szíveddel arra vágysz, hogy mindenben amit teszel, mondasz és gondolsz, a legjobbat add magadból.
Minél nagyobb a vágyad, annál könnyebb lesz eleget tenni neki.
Soha ne elégedj meg semmivel, ami középszerű, vagy amit nem teljes szívvel nyújtanak.
Ügyelj arra, hogy minden amit teszel, a legjobb, a legnemesebb legyen, hogy szándékaid tiszták legyenek, és hogy ne legyen semmi önzés vagy öncélúság a cselekedeteidben.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


flowers-3453729_1920új.jpg

Február 20.

Miért kellene félned bármitől is? Én mindig veled Vagyok. Előtted haladok, hogy előkészítsem számodra az utat, amely a maga valódi teljességégben a megfelelő időben fel is fog tárulni.

Kell hogy legyen hited, és ennek a hitnek erősnek, sziklaszilárdnak kell lennie, hogy képes légy élni az életet. Hited erősebbé válik, ha a gyakorlatban teszed próbára.
A hitről nem beszélni kell; meg kell élni, hogy minden lélek láthassa, hogy az nem valamiféle fennkölt, magasztos állapot, hanem nagyon is valóságos dolog, amely erőt ad a mindennapokban.
Hasztalan dolog a hitről beszélni vagy olvasni, ha nem aszerint élsz.
A hit azt jelenti, hogy el kell rugaszkodnod a partról, és úszni kell a mély vízben, nem csupán a medence fenekére leérő lábbal a sekély vízben evickélni, azt színlelve saját magadnak, hogy tudsz úszni.
Miért nem lendülsz mozgásba, és miért nem kezded el most mindjárt élni ezt a teljes és ragyogó életet?

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

water-lily-4000702_1920új.jpg

Február 19.

Vannak nagyon fontos leckék, amelyeket ebben az életben mindenkinek meg kell tanulnia.

Például, tanuld meg csendesen és feltűnésmentesen, mindenféle zaj, felhajtás vagy harsonaszó nélkül megtenni azt, amit meg kell tenned.
Az ilyen leckéket ne söpörd félre, vagy ne gondold, hogy mindenre tudod a választ, és ezért nem kell megtanulnod ezeket az elemi dolgokat.
Nézz mélyen magadba, és ne engedd, hogy a szellemi büszkeség vakká tegyen hiányosságaiddal szemben, mert nem fogsz tudni tökéletes szolgálatot nyújtani, ha hagyod, hogy a szellemi büszkeség az utadba álljon. A büszkeség gyakran meggátolhatja, hogy megtanulj megtanulásra váró új és létfontosságú dolgokat, és így hátráltathatja spirituális fejlődésedet.
Mindig van valami új és csodálatos dolog, amelyet meg lehet tanulni, magunkba lehet szívni, és ezt csak akkor fogod tudni megtenni, ha hajlandó vagy nyitott maradni, és felmérni igényeidet.
Igényeid kielégítésére igaz alázattal és mély hálával törekedjél. Az életben soha nem hagyjuk abba a tanulást.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

Omegaúj.jpg

Angyali üzenet a február 18-i hétre

OMEGA

Győzelem! Álmaid beteljesülni látszanak. Folytasd eddigi jó munkádat!

Gratulálunk! Mivel az isteni útmutatást követed, és a világegyetem a döntéseddel harmóniában, természetes ritmusban mozog. Ha a szívedre hallgatva döntesz, akkor természetes összhangban haladsz életed küldetésével. Őrizd meg a nyugalmadat és önbizalmadat: boldogan és méltósággal haladj tovább a megkezdett úton.

Ha problémák merülnének fel útközben, akkor itt az ideje, hogy egy pillanatra megállj, és összpontosíts. A problémák azt jelzik, hogy átmenetileg nem vagy összhangban a világegyetem ritmusával. Ilyenkor nem kell elemezgetni a helyzetet, vagy szégyellni magad. Egyszerűen imádkozz vagy meditálj, lélegezz mélyeket, és várj, amíg biztos nem leszel abban, hogy mit kell tenned. A győzelem elkerülhetetlenül a tiéd, tehát ne félj attól, hogy az átmeneti problémák meghiúsítják álmaidat. Minden, ami történik, okkal és jó időben történik. Bízd a kétségeidet az égiekre, és légy biztos a boldog végkifejletben.

Heti Angyali Üzenetet Doreen Virtue Üzenetek Angyalaidtól Jóskártya csomagjából húztam.

Csodaszép hetet! :) <3


valentines-day-3984154_1920új.jpg

Február 18.

Amikor másoknak szeretetet és megértést adsz, az átadott szeretet és megértés százszorosan fog visszaáramlani feléd.

Amikor mások felé bírálattal és a kellemetlen dolgok felhánytorgatásával fordulsz, a bírálatok és a kellemetlen dolgok is százszorosan fognak visszahatni rád.
A lelked mélyén lévő érzések külső életedben fognak visszatükröződni.
Nem tudod elrejteni elégedetlenségedet, nemtetszésedet, vagy gyötrelmedet, mivel az előbb-utóbb a felszínre tör, mint valami kelés, pattanás, amelyet aztán fel kell vágni.
Minél hamarabb szertefoszlik a méreg annál jobb. A legjobb és leggyorsabb módja ennek az, ha megváltoztatod egész hozzáállásodat. A mérges, bíráló, negatív gondolatokat váltsd fel a legtisztább szeretet, harmónia és megértés gondolataival.
Ezt nagyon gyorsan meg lehet tenni. Nem kell gyötrelemben és lelki válságokban, depresszióban sínylődnöd. Nem kell értékes időt pazarolni az önsajnálatra.
Ha tenni akarsz valamit helyzeted javításáért, azt azonnal megteheted. A változás egy szempillantás alatt bekövetkezhet.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

daisy-3199178_1920új.jpg

Február 17.

Amikor hajlandó vagy mindenedet átadni Nekem úgy, hogy semmit sem tartasz meg magadnak, minden igényed csodálatos módon teljesülni fog, és életed bőségben fog dúskálni, mert amikor Nekem mindent átadsz, egyben megnyitod a bőség zsilipjeit is.

Engedd, hogy ez a törvény áthassa egész lényedet, amíg szerves részeddé nem válik, és amíg te magad is nem vibrálsz együtt minden élet ritmusával, és meg nem ismered a teljességnek, az egésznek, a teremtés egészével való összhangnak a jelentését, és amíg így összhangba nem kerülsz Velem.
Én Vagyok az egész teremtés létrehozója; Én Vagyok minden élet teljessége, egésze.
Fokozd tudatosságodat, és lásd meg, hogy Én benned Vagyok, hogy a teljesség itt van benned, és hogy a te saját korlátozott tudatodon kívül semmi más nem választhat el téged ennek csodájától.
Miért nem engeded szabadon, miért nem engeded tágulni tudatodat?
Ne hagyd, hogy bármi is meggátolja tudatod növekedését, amíg képes nem vagy elfogadni, hogy Én benned Vagyok, te pedig Énbennem, és hogy mi egyek vagyunk.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


hyacinth-747157_1920új.jpg

Február 16.

Mit teszel azoknak a dolgoknak az érdekében, amelyek fontosak az életben?

Helyesen ítéled meg értékeidet?
Miért nem fordítasz időt arra, hogy visszavonulj a csendbe, elcsendesedj, megvizsgáld az életedet mozgató erőket, és meggyőződj róla, hogy azok a legnemesebbek-e?
Erre csak te magad vagy képes. Senki más nem tudja megtenni helyetted.
Lehet, hogy még Rám is várni fogsz anélkül, hogy azonnal választ kapnál.
Lehet, hogy fontos dolgokat, leckéket kell megtanulnod,olyanokat, amelyeket csak akkor tanulhatsz meg, ha csendben vagy, és vársz Rám, kivált, ha türelmetlen követelődző lélek vagy.
Miért hozol fel magadnak mentségeket? Elméletben tudod az összes választ. Itt az ideje, hogy ezeket átültesd a gyakorlatba, és meggyőződj róla, hogy a te esetedben miként működnek.
Ezeket a létfontosságú leckéket soha nem fogod megtanulni addig, amíg te magad ki nem próbálod őket. Miért nem teszed ezt meg most mindjárt, miért pazarolsz időt arra, hogy csak gondolkozol róluk?
Tanuld meg helyesen megítélni értékeidet, és tedd az elsődleges dolgokat az első helyre. Hadd munkálkodjam Én benned és általad.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

valentines-day-3934789_1920új.jpg

Február 15.

Annak titka, hogy bármilyen célt elérhessünk, abban rejlik, hogy akarnunk kell elérni az adott célt, és akaratunknak, olyannyira határozottnak kell lennie, hogy a dolgok lehetőleg csakis a célunknak megfelelően alakulhassanak.

Ha valamilyen nehéz feladathoz kedvetlenül, nem teljes szívvel-lélekkel kezdünk hozzá, nem fogja siker koronázni ténykedésünket; amikor azonban teljes erőbedobással, szívvel-lélekkel gyürkőzzünk a feladatnak, és őszinte vágyunk, hogy sikerüljön elérni célunkat, csakis a legjobb eredményre számíthatunk.
Mindent, amit vállalsz, kezdve a legkisebb és legegyszerűbb munkától egészen a legnehezebb és legbonyolultabb feladatig, vállald szívvel-lélekkel!
Legyél hajlandó igazi kihívásokat elfogadni az életben, és soha ne rettenj meg tőlük.
Ha megfelelő szellemben, és azzal a belső tudattal nézel szembe velük, hogy Én vagyok az, aki benned és általad munkálok, és aki segíteni fog neked a feladat végrehajtásában, akkor minden megtörténhet. Változtasd meg a szemléleted, és akkor kitárhatod az ajtót, amelyen keresztül szabadon áramolhatnak lényed felé a pozitív és kreatív, alkotó energiák. Ébredj rá, hogy képes vagy megváltozni, és változz meg gyorsan - a lehetőség adott, és minden csak a te döntésedtől függ.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


valentines-day-3934778_1920új.jpg

Február 14.

A szeretet a levegőben van. Érezd a melegét, az örömét, és a szabadságot, amely együtt jár vele.

A szeretet a létezésnek egy belső állapota. Nem kell róla beszélni, mert megnyilvánulásának ezer és egy finom módja van: elég egy tekintet, egy érintés, egy cselekedet, hogy megérezzük jelenlétét.
A szeretet ott van mindenütt, de tudatában kell lenned, hogy tökéletesen értékelni tudd.
A levegő amelyet belélegzel, mindenhol jelen van. Teljesen természetesnek veszed meglétét, míg meg nem állsz egy pillanatra, és rá nem döbbensz, hogy létezik, és létével téged is életben tart.
Semmit ne vegyél természetesnek, magától értetődőnek, mert azzal megfosztod az életet az öröm szikráitól.
A szeretet kicsiny kezdemények formájában indul útnak, és egyre csak nő és nő.
Amikor az emberek őszintén, igazán szeretik egymást, hisznek és bíznak egymásban.
Tartsd mozgásban, áramlásban ezt a szeretetet, és ne hagyd hogy bármi útját állja. Hadd áramoljon mindenen át az Én isteni szeretetem, és ismerd meg mindenek felett álló, tökéletes békességet.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


key-3087900_1920 új.jpg

Február 13.

Meríts a benned lévő hatalom és erő végtelen forrásából, és azt fogod tapasztalni, hogy látszólag természetfölötti dolgokra vagy képes egyszerűen azon oknál fogva, hogy az Én isteni törvényeimmel összhangban dolgozol.

Bármi megtörténhet, mert az Én törvényeim jelentik a kulcsot minden ajtó megnyitásához, és tesznek mindent lehetségessé.
Ismerd el ezeket az Én törvényeimnek, és soha ne felejts el örök hálát adni értük; használd őket az Én tiszteletemre és dicsőségemre, és az egész hasznára. Helyes használatukból csak a legcsodálatosabb dolgok következhetnek, amelynek mindenki előnyét látja.
Az Én irányításom mellett helyesen felhasznált hatalom képes megváltoztatni a történelem menetét, és új mennyországot és új földet hozhat létre.
Ha azonban rosszul élnek vele, csak pusztítást és rombolást hozhat. A hatalom olyan dolog, amellyel nem szabad játszani , hanem nagy tisztelettel kell bánni vele.
Én Vagyok a hatalom. Az egész teremtést a kezemben tartom, és te része vagy az egésznek.
Vegyülj el benne, és találd meg benne méltó helyed.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


ranunculus-3985283_1920ÚJ.jpg

Február 12.

Lásd, hogy életed alakulását egy tökéletes rendszer és terv irányítja. Nincs benne semmiféle véletlen.

Bár ez nagyon különösnek tűnhet, minden szerepel az Én isteni tervemben.
Nem lennél ott, ahol vagy, és nem végeznéd azt, amit éppen most végzel, ha nem nyújtottam volna ki a kezemet érted.
Az Én útjaim nem a te útjaid. Mindig törekedj arra, hogy az Én akaratom szerint cselekedj.
Én tudom, mi a legjobb a te számodra, miért harcolnál hát ellene, és miért gondolod, hogy te jobban tudod, mi a legjobb? Legyen tökéletes hited és bizalmad Bennem!
Tudd, hogy Én mindig itt vagyok, és soha nem hagylak cserben.
Fordulj mindig Hozzám! Hallgasd meg, amit a csendben mondani akarok neked, és a leghalkabb suttogásomnak is engedelmeskedj.
Az engedelmesség teljesen új életet nyit meg számodra, és olyan új energiákat szabadít fel, amelyek ez idáig lelked mélyén rejtőztek, és csak arra vártak, hogy kiengedd őket, ha már készen állsz, és hajlandó vagy fenntartás nélkül követni őket.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

Fejezd ki a szereteted!új.jpg

Angyali üzenet a február 11-i hétre

FEJEZD KI A SZERETETEDET!

Menj, és cselekedj a szerelem nevében!

Ez a lap arra buzdít, hogy ragadd magadhoz a kezdeményezést a szerelmi életedben.
Ez jelentheti azt, hogy felveszed a kapcsolatot valakivel, akihez vonzódsz, és randevúra hívod. Azt is jelentheti, hogy virágot, SMS-t vagy ajándékokat küldesz a kedvesednek.
A szerelem kifejezésekor ezek az érzések átzúdulnak rajtad. Romantikus megnyilatkozásaid valójában számodra jelentik a legnagyobb ajándékot, mivel még jobban élvezed, ahogyan ezek hatására érzed magad. Minél több szeretetet adsz, annál több szeretetet élsz át. Természetesen gondoskodj arról is, hogy nyitott légy az Istentől, az angyaloktól és más emberektől hozzád érkező szeretet befogadására is.

Heti Angyali Üzenetet Doreen Virtue Szerelem Angyalai Jóskártya csomagjából húztam.

Csodaszép hetet! :) <3

valentines-day-3984157_1920új.jpg

Február 11.

Amíg nem vagy hajlandó önmagadat átadni nekem, és időt szánni a lecsendesedésre, és arra, hogy harmóniába kerülj Velem, nincs olyan csatorna, amelyben, és amelyen keresztül munkálnék benned.

Soha ne felejtsd el, hogy neked is el kell végezned a magad részét!
Az elsődleges dolgokat az első helyre kell tenned, és amikor így teszel, megnyitod az összes ajtót, és Én képes leszek csodákat művelni benned és általad.
Csatornák nélkül azonban a munkám akadályoztatva van. Szükségem van arra, hogy egyre több és több csatornát megtisztíts a saját énedtől, hogy semmi ne gátolhassa a szabad áramlást benned és általad. Addig nem tudok veled mit kezdeni, amíg nem adod át magad Nekem.
Én soha nem veszek el semmit, amíg azt nem szabadon, önként adják.
Add hát Nekem mindenedet, ne tarts vissza semmit, és amikor adsz, feledkezz meg teljesen énedről.
Vedd fel az élet ritmusát, az Én ritmusomat, és áramolj könnyedén, finoman.
Ne vesztegess időt arra, hogy ezen gondolkodsz, hanem máris tégy valamit a megvalósítás érdekében.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


still-life-3982211_1920új.jpg

Február 10.

Törj magasra: minél magasabbra törsz, annál jobb.

Még ha nem éred is el minden alkalommal a kitűzött célt, legalább minden erődet megfeszítve és összes képességeidet latba vetve próbára teszed magad.
Az életben mindig a legeslegjobbat várd; lásd önmagad, amint megkapod, és adj örök hálát érte.
Ne felejtsd el, hogy Én, mielőtt még kérnéd, tudom, mire van szükséged, és minden igényed csodálatos módon mindig teljesül.
Mennyire áldott vagy, amiért ismerheted ezeket a csodálatos igazságokat, és hogy képes vagy velük lényed legmélyét átitatni!
Amiért tudatában vagy az óriási változásoknak, és a minden szinten végbemenő állandó fejlődésnek és növekedésnek.
Amiért tudhatod, hogy a világban óhatatlanul bekövetkező felfordulások, zűrzavarok közepette, amelyek során a réginek el kell tűnnie, hogy helyét átadhassa az újnak, nem érheti baj azokat a lelkeket, akik megtanulták Belém helyezni teljes hitüket és bizalmukat.
És áldott vagy, amiért a kétség leghalványabb árnyéka nélkül tudhatod, hogy Velem minden lehetséges.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

butterfly-3981484_1920új.jpg

Február 9.

Már itt van az új mennyország és az új föld.

Ahhoz, hogy ezt megérezd, egyszerűen csak fel kell ismerni, és el kell fogadni azt, ami történik, és fokoznod kell tudatosságodat oly mértékben, hogy teljességgel tudatában legyél mindennek, ami benned és körülötted zajlik.
Ha nem vagy tudatában valaminek, mi most történik, az nem jelenti azt, hogy az nem történik meg. Egyszerűen csak annyit jelent, hogy azt a valamit kizártad a világodból a saját büszkeséged és önteltséged révén, amelyek annyira elvakulttá tettek, hogy nem veszed észre a körülötted végbemenő csodákat.
Ezért igyekezz egyre tudatosabbá válni!
Minél tudatosabb vagy, annál világosabban képes leszel látni az igazságot, és akkor már nem lesz semmi, ami elrejtené szemed elől a teljes képet.
Ha már észrevetted ennek a képnek, ennek a látomásnak a csodáját, hozd át valós világodba, és élj aszerint; váljék mindennapi életed részévé.
Amíg egy látomás nem ölt formát, testet, nem válhat valósággá. Vedd hát észre az Én formát öltött új mennyországomat és új földemet!

Forrás. Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


roses-for-valentines-day-picjumbo-comúj.jpg

Február 8.

Ébredj frissen és megújulva,a legeslegjobbat várva az előtted álló ragyogó naptól, melytől így csakis a legeslegjobbat kaphatod.

Lazíts, és hadd vegyem át Én az irányítást. Soha ne kezdd a napot feszülten, idegességgel telve.
Aludj és pihenj, újítsd meg a Szellemet, töltsd fel új élettel.
Kezdd a napot jobb lábbal kelve, szeretettel és hálával teli szívvel, nagy reményekkel nézve az új nap elébe. A mai nap még romlatlan, makulátlan, miért ne őriznéd meg ilyennek?
Tartsd a tudatosságodat a legmagasabb szinten, és figyeld, amint a legcsodálatosabb események bontakoznak ki ezen a napon. Új nap virradt, új lehetőségekkel.
Hagyd a tegnapot magad mögött minden hibájával, kudarcával együtt, és lapozz új oldalra!
Miért vonszolnád a régit magad mögött ezen az új napon?
Mindenképpen tanuld meg a leckét, vond le a tanulságot, de ne rágódj sokat rajta, nehogy magával rántson olyannyira, hogy ne tudjál könnyed és örömmel teli szívvel belépni az újba.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját

happy-year-3848864_1920új.jpg

Január 1.

Erősítsd meg szívedet, és azzal a tudattal lépj az újesztendőbe, hogy igazán csodálatos évnek nézel elébe. Gondolj arra, hogy minden a lehető legjobban fog alakulni.

Én meg tudom mondani, hogy milyen nagyszerű lesz ez az év. Ha azonban nem fogadod el hálával teli szívvel, amit mondok, és nem várod a legeslegjobbat azért, mert hitedet és bizalmadat a Szavamba helyezted, azok a legjobb dolgok nem fognak bekövetkezni.
Segítened kell, hogy bekövetkezhessenek. Ragaszkodnod kell a csodálatos ígéreteimhez, és hinned kell bennük. Nem elég csak az eszeddel hinni, hanem az ösztönöddel kell hinned, azzal a belső értelmeddel, amely Tőlem, a Mindenhatótól származik.
Képzelj el Engem, amint előtted haladok, előkészítve számodra az utat, és lehetővé téve a látszólag lehetetlent. Csak a legeslegjobb, a tökéletes lehet jutalma azoknak a lelkeknek, akik igazán szeretnek Engem, és Engem tesznek mindenben az első helyre.

Forrás: Eileen Caddy/ Nyisd meg lelked ajtaját


TOVÁBBI NAPI GONDOLATOK

bejelentkezés

munkanapokon: 8-18h között